A1 kategória

Min. 120 cm3-es, max. 11 KW, 0,1kW/kg teljesítményű motorkerékpárra érvényes.

Jelentkezési életkor : 15 év 6 hónaptól

Elméleti vizsga : 15 év 9 hónaptól

Gyakorlati vizsga : 16 évtől

Elméleti óraszám: 24 óra

Gyakorlati óraszám: 16 óra + 1 vizsga óra

Az elméleti tanórák időtartama: 45 perc. A gyakorlati tanórák időtartama: 50 perc.

Vizsgadíjak a Közlekedési Hatóság feléOktatási díjak
Elmélet10 500 FtElmélet60 000 Ft
Járműkezelés9 000 FtJárműkezelés60 000 Ft
Forgalom24 000 FtForgalom76 000 Ft
Elsősegélynyújtás18 000FtElsősegélynyújtás13 800 Ft

A teljes költség a vizsgadíjak, valamint az oktatási díjaknak az összege! Az orvosi vizsgálatot a háziorvosnál kell elvégeztetni! Díja: 7 200 Ft.

A tanfolyamra történő felvétel követelményei:

  • Orvosi igazolás az alkalmasságról, kivéve ha van érvényes vezetői engedélye
  • vizsgadíj illetve tandíj előleg befizetése,
  • A szóbeli és írásbeli tájékoztatók, valamint a „Vállalkozási Feltételek”-ben rögzítettek alapján felnőttképzési szerződés aláírása

Elméleti oktatás : Tiszaújváros, Szent István út 13.

Járműkezelés oktatás: Tiszaújváros rutinpálya

Forgalmi oktatás: Tiszaújváros – Miskolc

Első elméleti vizsgáját az első oktatási naptól számított, 9 hónapon belül kell megtenni. Ha az első oktatástól számított 12 hónapon belül nem sikerül elméletből levizsgázni, a teljes tanfolyamot meg kell ismételni Gyakorlati vizsgákat a sikeres közlekedési alapismeretek vizsga időpontjától számított 2 éven belül lehet letenni. Ha a vizsgázó ez idő alatt a vizsgáit nem fejezi be, minden sikeres vizsgája érvényét veszti, újabb vizsgát csak a tanfolyam megismétlése után tehet.

Választható járműtípusok: Honda CG 125

A motorkerékpárosok gyakorlati képzéséhez és vizsgáztatásához a Nemzeti Közlekedési Hatóság előírása alapján a jelöltnek erős anyagból készült, nem bő szárú hosszú nadrágban, dzsekiben, kesztyűben, magas szárú zárt cipőben vagy csizmában, bukósisakban kell megjelenniük! Az iskola biztosítja a gerinc,- könyök,- térd protectorokat, láthatósági mellényt, valamint a rádió adó-vevőt. Szemüveg viselése a bukósisak kialakításától függően kötelező lehet!

A képzés felügyeletét ellátó szerv: B-A-Z Megyei Vizsgaszervezési és Utánképzési Osztály3527 Miskolc, József Attila u. 20. Telefon: 06-46/500-010Közlekedési Alkalmassági és VizsgaközpontNonprofit Kft. (KAV)

A tanuló valamennyi vizsgán köteles igazolni személyi azonosságát (személyi igazolvány, útlevél), illetve a vizsgákra köteles magával vinni a már meglévő vezetői engedélyét is (ha van).

Eredményes tanulást és balesetmentes közlekedést kívánok!

Kapusi Zoltán

iskolavezető